Video

Inwoners Nuenen over hoogste woonlasten: ‘Het kost wa, maar dan hedde ook wa’

23 maart 2015 om 14:08
nl
Ze betalen het meeste van alle Brabanders. Dik duizend euro per jaar, de inwoners van de gemeente Nuenen. Voor de achtste keer op rij is Nuenen de duurste plaats van Brabant om te wonen. Maar erg druk maken de meeste mensen zich daar niet over.
Geschreven door

“Het is hier prima wonen”, zegt een vrouw die dertig jaar geleden van Veldhoven naar Nuenen kwam. “Vanaf dag één voelde het hier goed”. Dat ze dik duizend euro moet betalen per jaar, daar zit ze niet mee: “Wij kunnen het betalen”.
Niks tekortVeel mensen blijken geen idee te hebben hoeveel ze betalen. Ook weten veel mensen niet dat ze in de duurste gemeente van Brabant wonen. Erg druk lijken ze zich niet te maken over de woonlasten. Verreweg de meeste Nuenaren zeggen dat het geweldig wonen is. “Ik zit er niet mee, want ik kom niks tekort”, zegt een man.
Ook twee vriendinnen die door het dorp fietsen zijn enthousiast over Nuenen: ‘Het kost wa, maar dan hedde ook wa”, zegt een vrouw die geen probleem heeft met de hoge woonlasten. Al heeft ze wel het idee dat het wordt veroorzaakt door politiek wanbeleid.
Bij Eindhoven voegenOp de vraag hoe het komt dat de Nuenenaren zoveel betalen, daar hoeft een man niet lang na te denken: “Het is politiek een rommeltje hier, dat weet iedereen. Wanbeleid, dus snel bij Eindhoven voegen”. En zo denken er meer mensen over in duurste gemeente van Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.