Iris Claassen (20) uit Deurne overleden bij vliegramp met toestel Germanwings in Frankrijk

DEURNE - Bij de vliegtuigcrash met het toestel van Germanwings in de Franse Alpen is dinsdag ook de 20-jarige Iris Claassen uit Deurne om het leven gekomen. De vrouw was in Barcelona op bezoek bij een vriendin die daar stage loopt.
In een reactie schrijft burgemeester Hilko Mak van Deurne dat hij aan het begin van de avond de bevestiging kreeg dat Iris Claassen op de check-in lijst stond. “Het is dus zeer waarschijnlijk dat zij aan boord was en is omgekomen. De Duitse autoriteiten hebben de familie dit op het vliegveld in Düsseldorf medegedeeld”, schrijft Mak op de website van de gemeente.

Steun
“Inmiddels heb ik met de familie gesproken en hun mijn medeleven betuigd. Namens de familie vraag ik de media om terughoudend te zijn en hun de ruimte te geven om met deze afschuwelijke situatie om te gaan. Natuurlijk heb ik ook mijn hulp en ondersteuning aangeboden”, aldus Mak.

Een vriendin van Iris had al bevestigd dat zij was ingecheckt op de vlucht naar Düsseldorf. Op een recente foto van Iris op Facebook was eerder op dinsdag al gereageerd met ‘Hopen op een wonder’. Er is inmiddels een condoleanceregister voor Iris geopend. In Deurne is geschokt gereageerd op het overlijden van Iris.

Crash
Aan boord van het toestel waren 144 passagiers en zes bemanningsleden. Het vliegtuig stortte neer bij de plaats Prads-Haute-Bléone, ten noorden van Digne-les-Bains in de Franse Alpen.