Deurne staat stil bij overlijden Iris Claassen (20) bij vliegramp Frankrijk

DEURNE - In Deurne wordt geschokt gereageerd op het overlijden van Iris Claassen. De 20-jarige inwoonster van het dorp kwam om het leven bij de vliegramp in Frankrijk dinsdagochtend. In de vooravond was er een bijeenkomst bij de HEMA in Deurne voor personeelsleden. Iris was werkzaam bij de winkel.
"Het was een moeilijke bijeenkomst. Het nieuws is hier ingeslagen als een bom", reageert filiaalmanager Wil Olde Hampsink van de HEMA aan de Wolfsberg. Iris Claassen was ongeveer vier jaar werkzaam bij de HEMA. Ongeveer dertig van haar directe collega's verzamelden zich dinsdagavond in het pand. Daar konden zij steun vinden bij elkaar.

'Gesprek van de dag'
Een inwoner van Deurne schetst dat er de hele dag alleen maar gepraat wordt over het vliegtuigongeluk in Deurne. "Het is het gesprek van de dag. Het leeft." De buurvrouw van Iris is ook ontdaan door de vliegramp: "Dit doet wel pijn, wat verdrietig. In een klein dorp gaat dit erg snel rond."  


Ook burgemeester Hilko Mak van Deurne heeft zijn medeleven aan de familie van Iris betuigd. Hij spreekt van een 'verschrikkelijk bericht' en heeft zijn hulp en ondersteuning aangeboden. Ook laat hij weten dat de Duitse autoriteiten de familie van Iris op het vliegveld van Düsseldorf hebben ingelicht over de laatste stand van zaken.

Stille tocht
Op social media verschijnt dinsdagavond een aankondiging van een stille tocht voor Iris. Die zou volgende week dinsdag plaatsvinden vanaf het Marktplein in Deurne.