600 asielzoekers in nieuwe opvanglocatie voormalig klooster Oirschot

24 maart 2015 om 23:26
nl
600 asielzoekers moeten uiterlijk begin volgend jaar opgevangen worden in het voormalig Montfortanenklooster Groot Bijstervelt in Oirschot. Tenminste, dat zijn de plannen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Burgemeester en wethouders van Oirschot hebben dinsdag besloten mee te werken aan het realiseren van de nieuwe opvang.
Geschreven door

Het COA heeft een groot tekort aan opvanglocaties voor asielzoekers. Vorige week diende het orgaan een verzoek in om tien jaar lang 600 asielzoekers op te mogen vangen in het klooster.
Maatschappelijke verantwoordelijkheidHet college van Oirschot voelt zich maatschappelijk verantwoordelijk om de asielzoekers een veilige plek te bieden. Op 2 april geeft de gemeente een informatiebijeenkomst voor iedereen die met vragen over de plannen zit.
Het klooster uit 1775 staat aan de Montfortlaan net buiten Oirschot. In 2011 vertrokken de laatste paters uit het pand. Sindsdien zoekt de gemeente een herbestemming voor het complex. In 2013 heeft het klooster ook te koop gestaan.[YouTube:body:https://youtu.be/nHVSbDMPeVw]Als er asielzoekers worden opgevangen in het voormalig klooster, dan telt Brabant in totaal negen opvanglocaties van het COA. [Tweet:body:https://twitter.com/tonnievossen/status/580730224603738114]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.