Condoleanceregister bij HEMA voor bij vliegramp omgekomen Iris Claassen: 'Een blijk van waardering’

DEURNE - Bij de ingang van de HEMA in Deurne staat sinds woensdagmorgen een tafeltje met een condoleanceregister voor de 20-jarige Iris Claassen uit Deurne die dinsdag bij de vliegramp in Frankrijk om het leven kwam. Zij werkte bij de HEMA, op de horeca-afdeling. Op het tafeltje staan behalve het register een bos bloemen, kaarsjes en een foto van Iris.
“Iris maakte deel uit van ons team en had een enorme vriendenkring. Wij willen klanten die haar kennen ook de mogelijkheid geven om afscheid te nemen”, zegt een zichtbaar geëmotioneerde Wil Olde Hampsink, eigenaar van de HEMA in Deurne.

'God bless you'
Veel klanten stoppen even bij het condoleanceregister om naar de foto van het omgekomen meisje te kijken. Van de gelegenheid om iets in het boekje te schrijven, wordt veel gebruik gemaakt.

Een Engelstalige klant zegt dat het leven zomaar voorbij kan zijn en schrijft ‘God bless you’. De meeste klanten tekenen het register om de familie van Iris te steunen.

Zware dag
Voor het personeel van de HEMA is het een zware dag. Het werk gaat gewoon door, maar veel klanten maken een praatje en tonen medeleven.

“Wij slepen elkaar als team er wel doorheen”, zegt eigenaar Olde Hampsink. Tot zondag blijft het condoleanceregister in de HEMA. Daarna krijgt de familie van Iris het.

Stille tocht
Dinsdag wordt in Deurne een stille tocht gehouden ter nagedachtenis van Iris. Daarvoor stromen de aanmeldingen op Facebook al binnen.

Initiatiefneemster Jacqueline Jacobs zegt de goedkeuring van de ouders van Iris te hebben voor de tocht.

Lees alle berichtgeving over het neergestorte toestel van Germanwings in ons dosier: omroepbrabant.nl/vliegrampgermanwings.