'Slowaakse politie boos om houding Brabantse politie in onderzoek naar wapenleveringen'

BERGHEM - De Slowaakse politie kan het niet verkroppen dat de politie in Brabant geen uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar wapenleveringen vanuit Slowakije. Dat meldt De Telegraaf donderdag na berichtgeving van Omroep Brabant over postpakketten met zware wapens die vanuit Slowakije richting Berghem werden gestuurd.

De Slowaken vinden dat de Brabantse politie niet alleen onderzoek had moeten doen naar één wapenlevering per post, maar naar alle postpakketten met wapens die om de twee weken naar Brabant worden verzonden, aldus De Telegraaf.

Ossenaren opgepakt
Omroep Brabant kreeg eerder deze maand samen met KRO Brandpunt Reporters documenten van Europol in handen waaruit blijkt dat routes van internationale wapenhandelaren door Brabant lopen.

In december werden nog twee Ossenaren en een Poolse man betrapt met een pakket met 35 machinegeweren. De in december ontdekte lading was afkomstig uit Bratislava, Slowakije.

Sokkel gevuld met onderdelen
De metalen kist leek op een sokkel voor een beeld en was gevuld met onderdelen van 35 Scorpion machinegeweren.

De politie werd getipt en plaatste een zender toen het pakket aankwam in het verdeelcentrum in Eindhoven. Na bezorging op een adres in Berghem vertrokken de twee Ossenaren en de Pool met het pakket richting Nistelrode, maar onderweg werden ze door de politie tegengehouden.
Deel dit artikel: