Relschoppers na PSV-Ajax op foto’s te zien in Bureau Brabant, niet alle onruststokers opgepakt

EINDHOVEN - Opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan de ongeregeldheden na het beladen voetbalduel tussen PSV en Ajax op zondag 1 maart. De politie laat in de uitzending foto’s van bewakingsbeelden zien waarop enkele relschoppers duidelijk te zien zijn.

De politie wil graag weten wie deze mensen zijn en vraagt de kijker om hulp. De afgelopen weken zijn meerdere relschoppers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de rellen. Nog niet alle relschoppers zijn aangehouden, meldt de politie donderdag.

Meerdere aanhoudingen
Dinsdagochtend werden een 22-jarige man uit Leende en een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de rellen. Afhankelijk van wat ze hebben gedaan, kunnen de verdachten een stadionverbod opgelegd krijgen. Ook kan het zijn dat ze niet bij het kampioensfeest van PSV mogen zijn.

De politie denkt dat ze de komende tijd nog meer mensen aan gaat houden. Bij de rellen werden al zes mensen opgepakt en ook vorige week werden nog drie relschoppers opgepakt.


Agenten aangevallen
Een grote groep agressieve PSV-aanhangers zocht tegen het einde van de wedstrijd op 1 maart tegen Ajax buiten het stadion de confrontatie met de politie. Ze vielen acht agenten in burger aan.

De ME en bereden politie werden ingezet om de groep uiteen te drijven. De ME werd bekogeld met stenen en vuurwerk. PSV verloor de topper tegen Ajax met 1-3.

Deel dit artikel: