200 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf geëist tegen Deurnese juwelier Willy Sanders

27 maart 2015 om 15:41 • Aangepast 21 november 2020 om 19:18
nl
Voor de rechter in Den Bosch is vrijdag een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en tweehonderd uur werkstraf geëist tegen juwelier Willy Sanders uit Deurne. Hij moest voor komen vanwege verboden wapenbezit. Met het illegale wapen dat hij in de winkel had, schoot zijn vrouw Marina vorig jaar maart twee overvallers dood.
Profielfoto van
Geschreven door

Justitie besloot eerder dat de juweliersvrouw niet vervolgd wordt voor het doodschieten van de overvallers, omdat er sprake was van noodweer. Zij opende het vuur toen haar man in hun winkel Goldies werd aangevallen.

Wachten op privacy instellingen...

Advocaat Jan-Hein Kuijpers vraagt zich af waarom een werkstraf wordt geëist. Volgens hem zijn Willy en Marina Sanders genoeg gestraft. "Besteed de werkstraf liever aan het begeleiden van Marina."
Maximale straf vier jaarDe maximale straf voor het illegale bezit van een vuurwapen is vier jaar cel. Het OM houdt in de eis rekening met het feit dat de juwelier voor zijn leven moest vechten, maar het OM vindt dat wapenbezit tot escalatie leidt. Dit is volgens justitie 28 maart 2014 ook gebleken.

Wachten op privacy instellingen...

Woensdag eiste justitie drieënhalf jaar cel tegen Zakaria G.. Hij was een van de overvallers in juwelierszaak Goldies.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.