Huawei opent logistiek centrum bij DHL in Eindhoven

27 maart 2015 om 12:40
nl
De Chinese smartphonemaker Huawei gaat een Europees logistiek centrum openen in Eindhoven. Premier Mark Rutte heeft dat vrijdag bekendgemaakt tijdens zijn handelsmissie in China.
Geschreven door

De oprichter van Huawei Technogies, Ren Zhengfei, maakte vrijdag de keuze voor Eindhoven bekend tijdens het bezoek van minister-president Rutte aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen.
ToegangspoortEindhoven kwam als beste optie bij Huawei in beeld waar meerdere locaties in West-Europa een kandidaat waren. Huawei ziet Brabant als ideale toegangspoort naar Europa en zoekt de verbinding met de aanwezige hightech-sector.
Het logistiek centrum in Eindhoven dient voor de opslag en Europese uitlevering van ICT-producten en smartphones, die Huawei uitbesteedt aan de Nederlandse tak van DHL. Per 1 mei 2015 gaat een driejarig contract in. De te benutten magazijnruimte beslaat 10.000 vierkante meter en wordt zo nodig uitgebreid. Naar verwachting vinden 50 tot 70 mensen er een baan.
Strategisch“De komst van Huawei bewijst opnieuw de logistieke aantrekkelijkheid van Brabant”, zegt Eelko Brinkhoff, van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij BOM. “Brabant biedt een strategische ligging in Noordwest-Europa met toegang tot 300 miljoen consumenten binnen een straal van 500 kilometer."
"De nabijheid van de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen, een uitstekende infrastructuur, beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, aanbod van hoogwaardig logistiek vastgoed en aanwezigheid van alle grote logistieke dienstverleners zijn belangrijke condities voor de vestiging van Europese distributiecentra', aldus Brinkhoff.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.