Video

‘Paul, Susan, Steven en Tessa zijn weer bij ons’, monument in Cuijk voor omgekomen gezin MH17

28 maart 2015 om 17:37 • Aangepast 21 november 2020 om 19:17
nl
Familieleden, bekenden en vrienden hebben zaterdagmiddag emotioneel gereageerd bij de onthulling van het monument dat in Cuijk is gemaakt voor het gezin Van der Sande-Hymans. Paul van der Sande en Susan Hijmans en hun twee kinderen Steven en Tessa kwamen in juli 2014 om het leven bij de rampvlucht met MH17.
Profielfoto van
Geschreven door

Het monument werd zaterdagmiddag rond twee uur onthuld bij de zogenoemde Bakenboom aan de oever van de Maas. Bij deze boom werd vroeger de waterstand afgelezen door schippers. Er is ook een gedenkplaat met daarop de namen van de slachtoffers geplaatst.
Het monument is een initiatief van een werkgroep van de gemeente. Moeder Susan was daar lid van. Ook vader Paul werkte bij de gemeente Cuijk.
'Ze zijn weer bij ons'Een uur na de onthulling kregen familieleden, bekenden en vrienden de mogelijkheid om bloemen te leggen bij het monument. Burgemeester Hillenaar was aanwezig bij de emotionele onthulling.
“Paul, Susan, Steven en Tessa zijn weer bij ons”, vertelde hij tegenover honderden aanwezigen. Het gezin Van der Sande-Hijmans vloog naar hun vakantiebestemming in Indonesië toen hun toestel boven Oekraïne werd neergehaald.

Wachten op privacy instellingen...

Ceremonie Vliegbasis EindhovenDe onthulling van het monument viel samen de aankomst van drie kisten met stoffelijke resten van MH17-slachtoffers. Deze werden vanuit Charkov in Oekraïne naar Nederland gevlogen.
Net als bij alle eerdere aankomsten werden de menselijke resten en persoonlijke spullen vervolgens naar de Van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht. Nederlandse onderzoekers hebben de resten deze week gevonden in het rampgebied in het oosten van Oekraïne.

Wachten op privacy instellingen...

Crash MH17Het team van defensie- en politiemedewerkers is daar om de repatriëringsmissie in april zo goed mogelijk voor te bereiden. Tijdens die missie moet de laatste overblijfselen van slachtoffers, persoonlijke bezittingen en brokstukken van het neergestorte vliegtuig worden geborgen.
Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines kwamen in juli vorig jaar alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Op twee na zijn alle slachtoffers geïdentificeerd.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk terug op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.