Video

Sprookjes bestaan wel: Astense tweelingzussen Julia en Laura wonen in een echt kasteel

31 maart 2015 om 21:36
nl
De tweelingzussen Julia en Laura Verhaegh uit Asten zijn de hoofdpersonages in hun eigen kasteelroman. De kasteeltweeling, zoals ze zichzelf noemen, wonen in een oud vervallen Belgisch kasteeltje zonder verwarming en zonder stromend water. De dames wachten met smart op 'de prins op het witte paard'.
Geschreven door

Ze noemen zich de kasteeltweeling, de eeneiige tweelingzussen Julia en Laura die in het voorjaar van 2014 smoorverliefd werden op een oud vervallen krot in het Belgische Wallonië.
Château Dossin werd zo belangrijk voor de twee zussen dat ze er tegenwoordig wonen met een missie. Het doel: het kasteel weer in ere herstellen en de grandeur van weleer terugbrengen.
Flinke zak met geld'De prins op het witte paard', is voor de zussen hoogstwaarschijnlijk een aannemer die ook nog eens een flinke zak met geld meebrengt. De dames zouden het vervallen complex willen kopen en de tuinen willen openstellen voor bezoek en patiënten van het nabijgelegen streekziekenhuis.
Het huis is bewoond geweest door Baron Emille Dossin, een Belgische oorlogsheld uit de Eerste Wereldoorlog. De laatste telgen van de adellijke familie trokken rond 2007 de deur van het kasteel achter zich dicht. Ondanks antikraakbewoning werd het château doelwit van vandalisme, verkrotting en verval. Het is zo erg dat als het buiten regent, het binnen ook regent.
De goede geestOndanks dat de dames te nuchter zijn om last te hebben van spoken of ander rondzwevend gespuis, denken ze toch dat er een geest rondwaart in de vorm van een oude vrouw. "Het is net alsof zij ons uitverkoren heeft om haar huis te bewaken en weer op te knappen. Ik weet zeker dat ze hier gewoond heeft", zegt Julia, een van de twee Brabantse kasteelvrouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.