Seksstress is het poedelnaakte familiedrama van regisseur Boy Jonkergouw

8 april 2015 om 01:21
nl
Regisseur Boy Jonkergouw noemt het 'een poedelnaakt familiedrama'. Zijn voorstelling 'Seksstress' gaat donderdag in Tilburg in première. Twee geliefden proberen hun seksleven én hun relatie nieuw leven in te blazen op een naturistencamping. De voorstelling heeft kostuums maar de acteurs hebben die maar héél even aan.
Geschreven door

Jonkergouw kreeg met 'Seksstress' al landelijke publiciteit door een ingezonden stuk van zijn hand in Trouw. Hij schreef dat toen een blad voor naturisten niet over zijn voorstelling wilde schrijven. Het leek de regisseur een mooi platform voor publiciteit maar de combinatie erotiek en naturisme ligt gevoelig en het blad deed niet mee. In zijn ingezonden stuk noemde de regisseur het 'de nieuwe preutsheid'.
VaderJonkergouw kreeg het idee voor zijn voorstelling bij een bezoek aan zijn vader op een naturistencamping in Frankrijk. "Mijn vader zat toen in een moeilijke tijd en kon daar bijna niet over praten. Die vreemde combinatie van een blote man die helemaal vast zat in zijn gevoelens, dat inspireerde mij." Uiteindelijk ging hij aan de slag met Guilherme Miotto die voor 'Seksstress' een aantal choreografieën schreef.
De acteurs zijn inmiddels al een poosje aan het repeteren en helemaal gewend aan hun naaktrollen. Bij de theaters ligt dat volgens Boy Jonkergouw nog wel anders. "Blote piemels, vooral de theaters buiten de grote steden vragen zich af of ze hun publiek daarmee wel willen confronteren."
Seksstress gaat donderdag in première in Theater De NWE Vorst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.