Nieuwe burgemeester Steenbergen moet 'bindend vermogen' hebben na vertrek Saskia Bolten

STEENBERGEN - Ben jij communicatief een kei en stressbestendig? Dan kun je solliciteren bij de gemeente Steenbergen. Die zoekt sinds kort namelijk een nieuwe burgemeester nadat Saskia Bolten eind vorig jaar vertrok.
Bolten moest vertrekken, omdat de gemeenteraad het vertrouwen in haar had opgezegd. Haar positie werd onhoudbaar toen ze in een uitgelekte conceptverklaring schreef dat ze wilde opstappen vanwege een 'verpeste bestuurscultuur'.

Wie zich wil vastbijten in een bestuurlijk avontuur, moet dan ook over 'bindend vermogen' beschikken. Ook moet de burgemeester als boegbeeld van de gemeente een voorbeeldfunctie bekleden. Dit betekent dat je collega's indien nodig moet aanspreken.

Op adequate wijze reageren op stress
Mocht je onverhoopt terechtkomen in een politiek slagveld, dan moet je verder stressbestendig zijn. "Verwacht wordt dat in stressvolle situaties op adequate wijze wordt gereageerd en gehandeld, met een uitstraling van daadkracht, orde, vertrouwen en rust", zo staat er in de profielschets [PDF, 236kB].

Lang verhaal kort: Steenbergen zoekt een echte leider die niet bang is voor een intern conflict. "Hij is in staat het belang te onderkennen van gebeurtenissen die van invloed zijn op het bestaande beleid en handelen van politiek verantwoordelijken. Hij anticipeert tijdig op politieke en bestuurlijke gevoeligheden."

Eerst nog even op assessment
Steenbergen staat te springen om de nieuwe burgemeester, zo staat er ten slotte in de profielschets. Dit betekent niet dat de gemeente iedereen aanneemt. Eerst moet de kandidaat een assessment afleggen voordat hij of zij in de 'mooie gemeente' mag wonen. Kom je door de selectieronde, dan staat je een salaris van 6.894,16 euro bruto per maand te wachten. Reageren kan tot 22 april. Succes!
Meer over dit onderwerp:
steenbergen burgemeester vacature saskia bolten