Ondankbare vrouw (28) uit Roosendaal bij 'Help, mijn man is klusser': ‘Waar zijn m'n stopcontacten?’

ROOSENDAAL - Een prachtige, spiksplinternieuwe keuken waar je helemaal niets voor hoeft te doen. Daar loopt menig Brabander wel voor warm. Tenminste, dat zou je denken. Want de Roosendaalse Karin de Jongh (28) reageerde bepaald niet blij toen zij in ‘Help, mijn man is klusser’ een fraai kookparadijs cadeau kreeg. “Dat gaat echt nooit passen”, vertelde ze nadat ze haar blinddoek afdeed.
Presentator John Williams en zijn team reisden af naar Roosendaal om de 28-jarige Karin, moeder van vier kinderen, te helpen waar mogelijk. Echtgenoot Rien, klusser in hart en nieren, weet namelijk van geen aanpakken, waardoor zijn gezin al jaren in een bouwval van een huis woont.

'Niet zo blij mee'
Na jaren afzien is Karin het goed beu. Ze schakelde de hulp in van John Williams. Hij moet het huis weer veilig maken zodat de kinderen weer in een veilige omgeving kunnen opgroeien. Daar hoort onder andere een nieuwe keuken bij, die de Roosendaalse gratis kreeg van het klusteam.

Dankbaar is Karin echter niet als ze de keuken voor het eerst ziet. Ze kijkt eerst blij om haar heen, maar haar stemming slaat snel om. “Waar zijn mijn stekkers gebleven?”, vraagt ze uiterst serieus aan John. “Er is in verhouding ook weinig werkruimte. Ik ben er eerlijk gezegd niet zo blij mee. Het is wel mooi, maar anders.”

Geschrokken van alle ophef vertelde Karin de Jongh later dat ze wel degelijk dankbaar was, maar dat ze door een stressstoornis en sluimerende depressie negatief reagereerde. Ook zei ze dat RTL bewust haar positieve uitspraken had weggelaten.