Goedemorgen Brabant! Nieuws dat je niet mag missen op deze 'rokjesdag'

EINDHOVEN - Het wordt een prachtige lentedag vandaag, dus je kunt er het beste vroeg bij zijn vandaag, zodat je later kunt genieten van de voorjaarszon. En als je dan toch wakker bent, check dan even deze artikelen.
Gemeentehuis van Hilvarenbeek staat in brand
Het gemeentehuis van Hilvarenbeek staat in brand. Live-informatie vind je in dit artikel.

Tips voor vrouwelijk Brabant
We hebben deze vrijdag al uitgeroepen tot rokjesdag. Voor de dames die daadwerkelijk een rokje uit de kast trekken: Addy van den Krommenacker geeft tips over welke rokjes deze lente (en zomer) wel of niet kunnen.

Gesprek van de ochtend: Roosendaalse ‘ondankbaar’ in ‘Help Mijn Man Is Klusser’
Een prachtige, spiksplinternieuwe keuken waar je helemaal niets voor hoeft te doen. Daar loopt menig Brabander wel voor warm. Tenminste, dat zou je denken. Want de Roosendaalse Karin (28) reageerde bepaald niet blij toen zij in ‘Help Mijn Man Is Klusser’ een fraai kookparadijs cadeau kreeg. “Dat gaat echt nooit passen”, vertelde ze nadat ze haar blinddoek afdeed.


Niet vergeten mee te nemen uit een fastfoodrestaurant: je kind
Zit je in de Kentucky Fried Chicken, heb je even rust omdat je kind zich vermaakt in de ballenbak. Maar dan moet je het kind daarna niet vergeten. In Breda overkwam het de ouders van een zesjarig kind.

We mogen het uitspreken: de platte kar en het kampioenschap van PSV
PSV wordt eindelijk weer kampioen. Dit leeft natuurlijk niet alleen onder de spelers, maar ook onder de fans. Zo’n veertig fanatieke supporters uit Best kijken reikhalzend uit naar de huldiging en zijn van plan om die met een eigen platte kar bij te wonen. Dus zijn ze die aan het maken. Overigens kun je vanavond aansluiten bij een liveblog van PSV-PEC Zwolle.

Krijgt juwelier van Goldies straf voor verboden wapenbezit?
De rechtbank in Den Bosch beslist vrijdagmiddag of juwelier Willy Sanders uit Deurne straf krijgt omdat hij een verboden wapen had. Met dat wapen schoot zijn vrouw op 28 maart 2014 twee overvallers dood in hun juwelierszaak Goldies.