Assepoesterkoets in trek voor communiefeestjes en 'gypsy weddings'

11 april 2015 om 17:43
nl
Sinds programma's als 'My Big Fat Gypsy Wedding' en 'Barbies Bruiloft' zijn sprookjeshuwelijken en communies helemaal in. Bredanaar Hans Joosen zag er wel brood in. Hij schafte een Assepoesterkoets aan en in combinatie met zijn witte paarden heeft hij een hit te pakken. "Het loopt als een tierelier. Vooral Marokkanen, Turken en woonwagenbewoners lopen ermee weg."
Geschreven door

Zaterdag stond de koets van Joosen in Princenhage voor een communie en in de avond heeft hij er ook nog een. "Ik rijd het hele land door met de koets. Een half jaar geleden nam ik de stalhouderij over van mijn vader. Het eerste wat ik deed was de Cinderellakoets aanschaffen en de vraag is enorm."
Barbie wilde een assepoesterkoetsDe vader van Joosen overleed twee jaar geleden. "Hij zag het helemaal niet zitten met die sprookjeskoets. Mijn vader was van de oude stempel. Die hield van klassieke koetsen."
Toen Barbie, bekend van het tv-programma 'Oh, oh, Cherso' ging trouwen, vroeg ze bij Stalhouderij Hans Joosen om een Assepoesterkoets, maar ze moesten nee verkopen. Dat bracht Hans mede op het idee om de koets aan te schaffen.
Vrouwen willen romantiek"Het is allemaal een tijdje minder geweest. Toen hadden we last van de limousine. Die was in, maar is nu op z'n retour." Volgens Joosen komt dat doordat vrouwen uiteindelijk vaak de doorslag geven en die willen zich een prinses voelen op hun grote dag.
"Vrouwen willen toch een sprookjesbruiloft en dus nemen ze de Cinderellakoets. Soms staat er ter compensatie een sportwagen naast, maar het moet wel romantisch zijn."
[Youtube:body:https://youtu.be/IvcTI3ctK8o]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.