NAC Breda verspeelt dure punten tegen hekkensluiter FC Dordrecht (2-2): 'Schandalig dit'

12 april 2015 om 01:54 • Aangepast 21 november 2020 om 19:01
NAC heeft zaterdagavond dure punten verspeeld in de strijd tegen degradatie. Na een wervelende eerste helft, waarbij de ploeg zich tekort deed door slechts twee keer te scoren, ging het na rust flink mis. Binnen een paar minuten kwam FC Dordrecht terug tot 2-2.

In de eerste helft kreeg NAC genoeg kansen tegen het zwak verdedigende FC Dordrecht, maar alleen Adnane Tighadouini wist twee keer het net te vinden. Niets leek de winst van de Bredanaren in de weg te staan.
SchandaligMaar het liep anders. Terwijl de wave al door het uitverkochte stadion ging, kopte Giovanni Korte FC Dordrecht in de 67e minuut naar de 2-1. Twee minuten later was het zijn ploeggenoot Pisas die de stand op gelijke hoogte bracht. NAC was volledig de draad kwijt en kwam niet meer tot scoren.
"We worden op dat moment helemaal weggespeeld door Dordrecht", zegt verdediger Henrico Drost. "Ik weet niet hoe het kan, maar we laten elkaar gewoon stikken. Het is schandalig dat dit zo gebeurt. Je kan zo'n belangrijke slag slaan op de ranglijst en dat doe je dan niet."
HautainNa de rust gooide FC Dordrecht alle remmen los, terwijl NAC zich permitteerde om wat hautain te gaan spelen. "Dat is het probleem", vertelde Henrico Drost. "Je moet de kansen af gaan maken. We denken dat het balletje nog wel een keer goed valt en dat we 3-0 maken. We springen te makkelijk met de kansen om."
"We speelden op een gegeven moment in twee blokken van vijf. Maar Dordrecht tikte ons aardig weg. Dan moet je elkaar helpen en even terugzakken. Maar goed, ik kan nog wel een uur lullen, het is gewoon niet goed wat we hebben laten zien", aldus Drost.
Maaskant sloopt dug-outNAC-trainer Maaskant werd woest om de tweede treffer van Dordrecht. Hij sloeg tegen de dug-out. Zijn harde knal ging door het plastic heen. "Dat is dom van me", reageerde de coach.

GemakzuchtNa afloop was Maaskant nog steeds woedend. Hij liep scheldend en tierend de catacomben in. Een half uurtje later was hij weer wat gekalmeerd en kon hij de wedstrijd rustig analyseren.
"Gemakzucht", zo stelt hij. "We wonnen geen duels meer. Ik denk dat vooral de voorste vier daar debet aan waren. En het tweede is dat we de kansen niet afmaakten, want ook in de tweede helft krijgen we nog een paar dotten van kansen."