Gemeente Oosterhout erkent schenden privacy bewoner en bekijkt vraag om schadevergoeding

13 april 2015 om 14:34
nl
De gemeente Oosterhout erkent een fout te hebben gemaakt bij het plaatsen van Raad van State-stukken op internet. Bij die stukken zaten ook persoonlijke gegevens; een bankrekeningnummer en een handtekening van een inwoner van Oosterhout. "De gegevens hebben twee uur online in het raadsinformatiesysteem gestaan. Toen we de fout ontdekten, zijn de stukken meteen weggehaald", zo zegt een woordvoerster.
Geschreven door

Normaal worden stukken eerst gescreend voor ze in het raadsinformatiesysteem terechtkomen en dat is in dit geval volgens de gemeente niet goed gebeurd. "Heel vervelend."
Vraag om schadevergoedingDe gedupeerde eist in een brief een vergoeding voor geleden en mogelijk nog te lijden schade. "De brief nemen we in behandeling. We nemen contact op over wat de geleden schade zou kunnen zijn en deze meneer krijgt netjes een antwoord", zo zegt de woordvoerster.
De gedupeerde is eigenaar van een zilverlinde die in zijn tuin aan de de Sint Vincentius­straat staat. Die boom staat de bouw van twee woningen en zeven garages aan de Zandheuvel 60 in de weg. De man vreest dat de boom de bouw niet overleeft. Daarover loopt een zaak bij de Raad van State.
Moeilijke afwegingDe gemeente laat weten dat de afweging tussen de Wet bescherming persoonsgegevens en het transparant willen zijn soms lastig is. "In dit geval gaat het om een menselijke fout."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.