Uitbaatster stripteasetent bedreigd door Satudarahlid, celstraffen en taakstraffen voor drie mannen

DEN BOSCH - Drie mannen die verdacht worden van poging tot afpersing van een uitbaatster van stripteasetent Poezy Lounge in Eindhoven zijn veroordeeld tot één jaar celstraf en taakstraffen van 240 uur. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch woensdag.
Een 27-jarige man uit Son, een 33-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige man uit Cuijk hadden gedreigd dat de zaak zou worden overgenomen door motorclub Satudarah. Een van de mannen is lid van de motorclub. Ze zouden daarbij hebben gedreigd de vrouw, haar partner en haar kinderen iets aan te doen.

Vingers afknippen
Uit opnamen bleek tijdens de rechtszaak dat het Satudarahlid zou hebben gesuggereerd de vingers van de kinderen van de vrouw af te knippen. Ook zou haar auto tot ontploffing worden gebracht.

Ondergedoken
De vrouw en haar dochter doken daarop onder. De Poezy Lounge werd korte tijd gesloten.

Inval met vierhonderd leden motorclub
De rechter neemt het de verdachten vooral kwalijk dat ze de uitbaatster grote angst hebben aangejaagd. Zo dreigden ze dat de motorclub met vierhonderd man een inval zou doen in haar zaak, haar café zouden afpakken en dat zij en haar dochter zouden verdwijnen.

Met name de bedreiging met het optreden van een motorclub moet een grote indruk op haar hebben gemaakt. Ook het feit dat deze bedreiging zorgt voor veel maatschappelijke onrust, nam de rechtbank mee in haar beslissing.

Alle drie strafbaar voor poging tot afpersing
De 27-jarige man uit Son en Breugel en de 36-jarige man uit Cuijk verklaarden dat zij zich terug hadden getrokken en ze de vrouw niet wilden afpersen. De rechtbank gaat hier niet in mee. De uitbaatster deed namelijk direct nadat ze werd bedreigd aangifte bij de politie.

Uit een getuigenverklaring, camerabeelden en de geluidsopname maakt de rechtbank op dat de drie verdachten zeer nauw betrokken waren bij het beramen van de afpersing. Dat maakt ze alle drie strafbaar voor het medeplegen van een poging tot afpersing.

Bedreiging om huurcontract
Aanleiding voor de dreigementen was de huur van het bordeel naast de Poezy Lounge. Een van de verdachten huurde dat pand van de uitbaatster. Tot hij achterliep met het betalen van de huur en het contract werd verbroken. Daarop besloot de uitbaatster het bordeel zelf te gaan runnen.

De dreigementen zouden moeten leiden tot het verlengen van het huurcontract. Anders wilde de verdachte 120.000 euro ter compensatie voor het geldbedrag dat hij in het bordeel zou hebben geïnvesteerd.
Meer over dit onderwerp:
poezy lounge eindhoven afpersing rechtszaken