Prachtig moment! Ernstig zieke Sem uit Vorstenbosch knuffelt met PSV-kampioenen: 'Wat genoot hij!'

VORSTENBOSCH - Het was een moment waarop onderstreept werd dat sport meer is dan alleen vermaak. Sport verbroedert en brengt mensen samen. Dat liet het kampioenschap van PSV zaterdagavond perfect zien. Met een 'verse' kampioensschaal in de handen renden enkele PSV-spelers richting de hoek van het Philips Stadion. Daar lag de 16-jarige Sem Hendriksen uit Vorstenbosch die ernstig ziek is, in een groot bed.
Sem lijdt aan leukemie, een vorm van bloedkanker. De jonge voetbalfanaat vecht al enige tijd tegen de ziekte. FC Robinstijn, een organisatie die voetbalwensen in vervulling laat gaan, hoorde van Sem en wilde iets voor hem doen.

In samenwerking met Stichting Ambulance Wens kon Sem – die fan is van PSV – aanwezig zijn bij de kampioenswedstrijd van de Eindhovense eredivisieclub. Met eigen ogen kon de tiener zien hoe de ploeg van Phillip Cocu tegenstander Heerenveen verpletterde: het duel eindigde in 4-1 met de landstitel als resultaat.


'Wat zijn we verwend'
Direct na het verlossende eindsignaal renden PSV-spelers Jeffrey Buma, Jeroen Zoet en Adam Maher naar Sem om hem mee te nemen in hun feestvreugde. Ze knuffelden met de jonge Vorstenbosschenaar, die even later zelfs met de kampioensschaal op de foto mocht.

Sem heeft ‘erg genoten’ van de avond, laat Edith van der Heijden van Santbergen op Facebook weten. “Geweldige ervaring! Wat zijn we verwend. Het was spannend of het ging lukken, maar last minute kon hij toch gaan. Wat heeft hij genoten. Echt feest!” Het ontroerende moment werd live uitgezonden op sportzender FOX Sports.

Kampioenschap PSV
In een kolkend Philips Stadion stelde de Eindhovense ploeg de 22e landstitel veilig met een overwinning op sc Heerenveen: 4-1. Na zeven veelal moeizame jaren is het opgekrabbelde PSV weer de beste club van Nederland. Het leidde al ver voor het laatste fluitsignaal tot een groots feest in het stadion en het stadscentrum, waar de spelers zondag worden gehuldigd.