Van Washington tot Kiev en van Sydney tot Alanya: fans van over de hele wereld kijken naar PSV-feest

EINDHOVEN - Tienduizenden PSV-supporters stortten zich zondag in het feestgedruis vanwege de huldiging van de landskampioenen. Niet iedereen kon echter in Eindhoven zijn. Fans uit binnen- en buitenland konden het feest gelukkig volgen via de livestream van Omroep Brabant. “Fantastisch om het kampioensfeest hier in Oslo te kunnen volgen”, schrijft Mark Wingens.
Op een bomvol Stadhuisplein in Eindhoven klonk zondag uitzinnig gejoel en vuurwerk. Na de platte kar die dwars door de binnenstad trok, verschenen de PSV-spelers op het bordes van het plein. Onder luid gejoel werden de spelers het podium op geroepen: Jetro! Jetro! riep het publiek bij vleugelverdediger Jetro Willems. Echt uitzinnig werd het publiek bij topscorer Memphis Depay.

Bier door de lucht
Toen zanger en groot PSV-fan Guus Meeuwis daarna ook nog zijn hit 't Dondert en 't Bliksemt zong, gevolgd door het clublied van PSV, vloog het bier in Eindhoven met liters tegelijk door de lucht. Dit alles was live te volgen via Omroep Brabant.


'Jullie zijn helden'
Supporters die in het buitenland verblijven, konden dit erg waarderen. “Jullie zijn helden. Live vanuit Sydney er gewoon bij zijn. Heerlijk”, laat Eindhovenaar Bart weten. Manfred van Kesteren vult aan: “In Kiev kijken we mee!”

In een kolkend Philips Stadion stelde PSV zaterdag de 22e landstitel veilig met een overtuigende overwinning op sc Heerenveen: 4-1. Georginio Wijnaldum kreeg uit handen van PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen de kampioensschaal. De 24-jarige Rotterdammer mocht als aanvoerder de trofee als eerste omhoog houden.
Check voor alle artikelen en video's over PSV onze themasite: omroepbrabant.nl/psv.