Schrijfster opent huis voor illegalen, Tineke Bennema uit Breda schaamt zich voor regeringsbeleid

BREDA - De Bredase historicus en schrijfster Tineke Bennema heeft op haar weblog bekendgemaakt dat zij haar huis van harte beschikbaar stelt voor de opvang van illegalen, vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers.
Bennema schrijft op haar website onder meer: "Ik wil dat deze mensen, die vaak noodgedwongen al jaren in ons land zijn, weten dat ze van harte welkom zijn. Gelukkig zijn er met mij vele anderen die wel begrip en medeleven kunnen opbrengen voor hun achtergrond. Er is niets zo vernederend en onethisch als een mens de boodschap geven dat je er niet meer toe doet."

Journaliste in Palestina
Tineke Bennema woonde en werkte een aantal jaren als journalist in Palestina. Zij schreef daarover enkele boeken. Media nodigen haar regelmatig uit als deskundige wat betreft het conflict tussen Israël en de Palestijnen.


Bennema is ook betrokken bij het Comité van Waakzaamheid dat in februari werd opgericht als reactie op het toenemend fascisme.

Diepe schaamte
Met haar daad wil de Bredase ook duidelijk maken dat ze zich diep schaamt voor het beleid van de VVD en de PvdA 'die het niet kunnen opbrengen om buiten hun eigen belangen op het terrein van machtspolitiek te denken'. "Hun beleid doet mensen in de uitverkoop voor het behoud van macht."