Achttienjarige darter Berry van Peer wil beste van de wereld worden: 'Ik sloop ze allemaal'

SPRUNDEL - Hij is pas achttien jaar oud, voert de wereldranglijst aan voor spelers tot 23 jaar en doet de dartswereld versteld staan met zijn soms onmenselijk hoge gemiddeldes. Berry van Peer uit Sprundel is hard op weg om de nieuwe Michael van Gerwen te worden.
Geen Koningsnacht voor hem dit weekend, nee, Van Peer speelde de zogeheten Development Tour van dartsbond PDC. Daar verbaasde hij iedereen: hij won tweemaal en noteerde tijdens één partij een gemiddelde van 125,25 per beurt.

Slopen
"Ik moest dubbel zestien hebben voor de winst", blikt Van Peer terug. "Ik gooide die pijl weg en ik zag hem erin gaan en toen balde ik mijn vuisten, want voelde ik wel dat het best bijzonder was."

'Ik wil ze slopen'
De darter uit Sprundel kent zijn kwaliteiten als geen ander. "Ik ben nu echt een vechter van hier tot Tokyo. Ik geef nooit op, hoeveel ik ook achter sta. Mijn mentaliteit is dat ik iedereen laat komen, het maakt niet uit wie ze zijn. Ik wil ze slopen."

Nieuwe generatie
Van Peer doet nu een studie tot commercieel medewerker, maar stiekem droomt hij van de tonnen aan prijzengeld. "Het doel is om profdarter te worden. De nieuwe generatie komt er aan. Alle Nederlanders worden steeds beter, alle jeugdspelers worden steeds beter, en hopelijk hoor ik daar ook bij straks."
Meer over dit onderwerp:
darts berry van peer michael van gerwen sprundel