Geen vrij op Bevrijdingsdag voor leerlingen die hun examen op het nippertje hopen te halen

EINDHOVEN - Volgende week beginnen de eindexamens voor de middelbare school. Dat wordt dus blokken voor leerlingen van het vmbo, havo en het gymnasium. Speciale examentrainingen moeten voor wat extra vertrouwen en uiteindelijk een diploma zorgen.
Op de examentraining bij Bijlesnetwerk Eindhoven merken ze duidelijk een verschil tussen jongens en meisjes. "De meiden zijn wat meer voorbereid. Met kerst geven we een training en dan zijn er vooral meiden. Tijdens de training net voor het eindexamen zijn het vooral jongens", zegt Rick Verweij, docent bij Bijlesnetwerk

Geen vakantie
De leerlingen zitten dagelijks van negen tot vijf in een vergaderzaal te studeren en dat is niet zonder reden. "Omdat ik voor scheikunde een 5,2 gemiddeld sta en ik wil graag een voldoende halen", zegt havo-leerling Maartje.

Ook op Bevrijdingsdag worden er gewoon trainingen gegeven. Er is geen tijd voor vakantie vertelt Alexandra, die ook eindexamen gaat doen op het havo. "De vakantie komt pas na het eindexamen, daar heb ik nu geen tijd voor."