Het Arsenaal in Grave wordt horeca- en evenementenlocatie: 'Ook verenigingen kunnen er terecht'

7 mei 2015 om 17:01
nl
Het historische Arsenaal in Grave krijgt een andere bestemming. Het gebouw dat al heel lang leeg staat, wordt een horeca- en evenementenlocatie. Dat maakten de toekomstige exploitanten woensdag bekend. Ook de vele dakloze clubs en verenigingen kunnen er terecht.
Geschreven door

De ondernemers Puck en Michaël van Doorn hopen zo snel mogelijk met de verbouwing te beginnen. Als eerste komen het binnenterrein en het huidige horecagedeelte aan de beurt. Zo wordt er een grand-café gevestigd. Het ondernemersstel wil in de toekomst ook diverse laagdrempelige evenementen huisvesten in Het Arsenaal.
Grote behoefte aan ruimteIn Grave is na de verwoestende brand in het Palazzo Theater grote behoefte aan een ruimte voor verenigingen. Het Arsenaal had zich ook  kort na de brand  bij de gemeente gemeld als mogelijk alternatief voor de gedupeerde verenigingen. Volgens exploitant Michaël van Doorn van het Arsenaal is het een ramp voor Grave. "De verenigingen die door de brand dakloos zijn geworden kunnen binnenkort bij ons terecht", zo zegt Van Doorn. "De ruimte wordt daar nu voor aangepast en het is nu wachten op groen licht van diverse instanties, zoals de gemeente", zo laat de ondernemer weten.
Van Doorn ontkent dat de plannen met het Arsenaal in een stroomversnelling zijn gekomen na de brand in het Palazzo Theater. "We werken al twee jaar aan dit unieke project", zo zegt Van Doorn.
Jan des BouvrieHet complex staat al jaren leeg. De bekende ontwerper Jan des Bouvrie heeft nog een tijd in het complex een woonwinkel gehad, vergelijkbaar met zijn zaak in Naarden. Maar dat bleek geen succes. In 2006 kwam het pand leeg te staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.