Keuken van de toekomst gepresenteerd op wereldtentoonstelling Milaan door IKEA en studenten TU/e

EINDHOVEN - Koken op het fornuis, een aanrechtblad dat ingrediënten herkent en een wastafel waarmee je schoon en vies water kan scheiden. Het zijn enkele functies van de keuken van de toekomst die deze week wordt gepresenteerd op de wereldtentoonstelling in Milaan. De keuken is bedacht door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en IKEA.

De futuristische keuken is in samenwerking met masterstudenten van de Zweedse universiteit Lund ontworpen.

'Koken voor iedereen'
Pronkstuk van de futuristische keuken is de kookplaat. Daarop ligt een houten interactieve plank die allerlei producten herkent en direct verschillende recepten daarvoor geeft.''Dat maakt koken voor iedereen mogelijk. Van klein kind tot oudere mensen. Recepten heb je direct bij de hand. Ook als je even niet weet wat je met een product aan moet dat nog in de koelkast ligt'', legt student Vincent van Rheden uit.

'Kleine koelkastjes'
Verder bestaat de keuken niet meer uit een grote koelkast, maar uit verschillende doorzichtige koelkastjes. ''Ieder product heeft straks zijn eigen koelkastje, met elk een eigen temperatuur. Zo blijven de producten het best bewaard.''

De keuken van de toekomst staat op de World Expo 2015 in Milaan en is tot en met 31 oktober te zien.
Deel dit artikel: