Amateurclub Depay krijgt geen cent na megatransfer: 'Wij moeten het hebben van een broodje Memphis'

MOORDRECHT - De miljoenentransfer van Memphis Depay naar Manchester United betekent niet dat bij zijn oude amateurclub vv Moordrecht de zilvervloot binnenvaart. Omdat de flankspeler slechts tot zijn negende bij de vereniging speelde, heeft de club geen recht op een opleidingsvergoeding.
Toch zijn ze wel trots bij vv Moordrecht, een kleine club in een multiculturele wijk. Vooral jeugdspelers zien de route die Memphis volgde als een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is als je er maar in gelooft.

Akelig veel scoren
Voorzitter Ton Redegeld was de allereerste leider van Depay, die actief was in de F3, F1 en E2. "Ik weet nog veel acties die hij maakte. Hij kreeg dan een bal aangespeeld, speelde vier of vijf man uit en knalde hem erin. Hij was al fysiek sterk op die leeftijd en hij scoorde toen al zoveel dat je er helemaal akelig van werd."

Redegeld denkt dat de speler nog veel beter kan worden dan hij nu is. "Natuurlijk is Manchester United een hele grote ploeg, maar ik zie hem nog wel verder groeien, eindigen bij FC Barcelona of Real Madrid. Misschien wordt hij wel de beste speler ter wereld."

Geen stuiver
Toch verdienen ze er bij vv Moordrecht geen stuiver aan. "We hebben hem hier al een tijdje niet meer gezien. maar dat snap ik ook wel. Die jongen wordt geleefd. Hij was te jong toen hij hier wegging, dus we hebben ook geen recht op geld. We hebben ooit 1300 euro gehad toen hij van Sparta naar PSV ging, maar dat is alles."

Geld zou de vereniging goed kunnen gebruiken, maar Redegeld heeft er geen seconde wakker van gelegen. "Ach, de herinneringen zijn me het meest waard. En wie weet pikken we commercieel toch nog iets mee, wat denk je van een broodje Memphis?"
Meer over dit onderwerp:
memphis depay moordrecht jeugd amateurclub voetbal