LPF en CDA willen snel oplossingen om veiligheid A67 te verbeteren

EINDHOVEN - De partijen CDA en LPF in de Eindhovense gemeenteraad willen dat het college van burgemeester en wethouders van de stad snel met oplossingen komt om de veiligheid op de A67 te verbeteren. Zo pleiten de partijen er bijvoorbeeld voor om het inhaalverbod voor vrachtwagens op de snelweg opnieuw in te stellen.
Ook willen de partijen dat het college zich inzet om de snelweg te verbreden van twee naar drie banen. CDA en LPF dienen dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering een motie in om dit voor elkaar te krijgen.

De veiligheid op de A67 is volgens de partijen ernstig in het gedrang. Zo constateren CDA en LPF dat er in 2015 al 29 ongelukken op de snelweg A67 zijn gebeurd, waaronder een botsing met fatale gevolgen. Vorige week laaide de discussie over de gevaarlijke verkeerssituatie op de A67 op na een aantal ongelukken.

Meldpunt ANWB: A67 probleemgeval
Het Eindhovense college van B en W zou bij het zoeken naar oplossingen volgens de partijen nauw moeten samenwerken met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De ANWB opende maandag een meldpunt over vrachtwagens. Op deze website kunnen bezoekers een zogenoemde pin zetten op een plek waar vrachtwagens voor overlast zorgen bij het in- en uitvoegen. Zowel in Limburg als in Brabant wordt de A67 genoemd als probleemgeval.