'Praat Tilburgs met me', Kenny B. verrast met Tilburgse versie van zomerhit 'Parijs'

TILBURG - Parodieën op de aanstekelijke zomerhit ‘Parijs’ van de Tilburgse zanger Kenny B. schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze week maakten trotse Amsterdammers en Rotterdammers een eigen versie van de huidige nummer 1. Het is simpelweg wachten op een Tilburgse versie, maar Kenny B. is zijn stadsgenoten een stapje voor.

In een video die momenteel ronddwaalt op sociale media, is te zien hoe Kenny B. een eigen draai aan zijn monsterhit geeft. “Praat Tilburgs met me. Mijn gevoel zegt mij. Dat wij vanavond samen kijken”, zingt de Surinaamse hitsensatie op verzoek van een Tilburgse fan.

'Hij schoot in de lach'
Die Tilburgse fan, Moniek IJzermans, had deze week een afspraak met Kenny B. Zij is van Citymarketing en een groot liefhebber van de hitsingle. “Ik zei tegen hem dat ik zijn liedje altijd meezong. Sinds ik weet dat hij stadsgenoot is, zing ik 'praat Tilburgs met me' in plaats van ‘praat Nederlands met me’.

De Tilburgse artiest schoot in de lach toen hij het hoorde. “Hij begon het meteen te zingen. Ik vroeg of ik dat mocht filmen. 'Alleen als Yvonne en jij meezingen', zei hij. Dus dit heb ik op Twitter gezet”, legt Moniek uit.


Zomerhit
Het nummer ‘Parijs’ is uitgegroeid tot één van de grootste hits van het moment. Op YouTube is de videoclip van de zomerse single al miljoenen keren bekeken.

Deel dit artikel: