Simon Poulsen definitief naar PSV

15 mei 2015 om 18:35
nl
Simon Poulsen speelt komend seizoen voor PSV. De linksback komt transfervrij over van AZ en tekent een meerjarig contract. PSV heeft de Deen vrijdagmiddag medisch gekeurd.
Geschreven door

De 30-jarige Poulsen kwam in 2008 naar AZ en werd een jaar later kampioen met die club. In 2012 vertrok hij naar Sampdoria in Italië, maar daar kwam hij niet uit de verf. Begin vorig jaar kwam hij terug naar AZ waar hij nu één van de dragende krachten is.
“Een geweldige kans als de kampioen je vraagt om te komen”, aldus Poulsen in een eerste reactie aan PSV TV. “Ik wil heel graag meehelpen aan een nieuw kampioenschap. Ik zal keihard werken en hoop dat ik mijn kans krijg me te laten zien voor PSV”, aldus de Deen.
Op zoek naar linksbackPSV was op zoek naar een linksback omdat Abel Tamata de club gaat verlaten. Poulsen mag in Eindhoven concurreren met Jetro Willems, de eerste keus van trainer Phillip Cocu voor de positie links in de defensie. Marcel Brands, technisch directeur van de kampioen, is tevreden met de komst van de international.
"We verliezen Tamata na dit seizoen en we willen aan die kant toch twee opties hebben, met Willems en Poulsen. Simon is een heel ervaren jongen, om hem achter Jetro te hebben is perfect. Hij zal een goede rol spelen in de groep, dat zit ook in zijn karakter. Hij is natuurlijk ook de taal machtig omdat hij al lang in Nederland is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.