Ton van de Geijn uit Roosendaal deelde het podium met ‘nederige legende’ B.B. King

15 mei 2015 om 19:34
nl
B.B. King is donderdag overleden op 89-jarige leeftijd. Jazzmuzikant Ton van de Geijn uit Roosendaal is een van de weinigen in Brabant die kan zeggen dat hij op het podium heeft gestaan met de Amerikaanse blueslegende.
Geschreven door

“Dat was een bijzondere ervaring”, vertelt Van de Geijn. Die ervaring vond plaats in 1998 tijdens het Music Against Misery (MAM)-concert in schouwburg De Kring in Roosendaal. De opbrengsten gingen naar het goede doel.
LegendeTijdens het optreden van King mocht Van de Geijn het podium met hem delen. “In speelstijl verschillen hij en ik enorm. Ik speel jazz, hij speelt blues.” Maar dat maakt bij een legende als King niet uit, stelt Van de Geijn.
“Hij trok er een stoel bij en zei: ‘Kom maar zitten. In welke toonsoort wil je spelen?’ De band telde af en King gaf me de ruimte om te soleren. Het mooie was dat hij 't ritme aanpaste aan mijn stijl. Ik voelde me ongelooflijk comfortabel.”
“Hij maakte er voor mij een feestje van. Het was echt geweldig”, aldus Van de Geijn. “Het mooie van dit soort grootheden is dat ze op de een of andere manier heel nederig blijven. Ze blijven respect houden voor diegenen met wie ze samenspelen.”
B.B. KingDe al twintig jaar aan diabetes lijdende King verbleef de afgelopen maanden vooral in ziekenhuizen.
In oktober werd hij onwel tijdens een optreden en moest hij zijn tournee uitgedroogd en uitgeput afbreken. Twee weken geleden liet hij zijn fans weten dat hij palliatieve zorg kreeg. Hij overleed in een hospice in Las Vegas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.