Grote politieactie tegen drugs West-Brabant, invallen in Roosendaal, Oudenbosch en Sint Willebrord

ROOSENDAAL - In Roosendaal, Oudenbosch, Sint Willebrord heeft de politie dinsdag een grote actie tegen drugscriminaliteit gehouden. Ook in Weert (Limburg) en Den Bommel (Zuid-Holland) waren invallen. Een aantal mensen is aangehouden.
In Roosendaal zijn 's ochtends in een pand aan de Wouwbaan chemicaliën gevonden. Dat gebeurde ook in Den Bommel.

Grondstoffen
Volgens een politiewoordvoerder worden in Roosendaal ook containers onderzocht op de aanwezigheid van mogelijke grondstoffen. Leden van een speciale politie-eenheid nemen monsters om de inhoud vast te stellen. Op de locatie in Roosendaal is een vrachtwagen met spullen die bedoeld zijn voor de hennepteelt in beslag genomen. Ook vond de politie een gestolen auto.

In Weert trof de politie amfetaminen aan. De actie volgt op het ontmantelen van een aantal drugslabs in de afgelopen periode in Brabant.

Chemicaliën in diepvries
In een schuur in Sint Willebrord trof de politie in drie diepvrieskisten chemicaliën aan. In het huis lag ook een geldbedrag van enkele tienduizenden euro's. Een man (58) en vrouw (61) zijn aangehouden.
In totaal waren honderd mensen ingezet bij de actie die zich richtte op bedrijven die grondstoffen zouden leveren voor de productie van synthetische drugs.Brandgevaar
In Den Bommel is 50.000 tot 60.000 liter vloeistof in beslag genomen. “Hier is duidelijk sprake van een leverancier die de spullen verder vervoerde naar de 'pandjes' om er chemische drugs van te maken zoals xtc en amfetaminen", aldus een politiewoordvoerder.  

Volgens de woordvoerder was er in het pand groot brandgevaar omdat er zwavelzuur en waterstofgas aanwezig waren. Bovendien was er geen sprinklerinstallatie. Vijf of zes trailers voeren de vloeistof af.

Behalve de politie waren ook de douane en de gemeenten betrokken bij de operatie. De actie is onderdeel van de aanpak van de drugscriminaliteit in het zuiden van het land. Daarvoor is extra politiecapaciteit beschikbaar.

De politie rolde dinsdag in West-Brabant ook nog een hennepkwekerij en een hennepdrogerij op.