Video

Tim Cornelisse bij Willem II verrast met 'surprise-afscheidswedstrijd': 'Dit doet me heel veel'

19 mei 2015 om 20:33 • Aangepast 21 november 2020 om 18:20
nl
Na een carrière van 18 jaar is Tim Cornelisse bij Willem II verrast met een afscheidswedstrijd. Zonder dat hij het vooraf wist, zijn oud-ploeggenoten van onder meer TOP Oss, RKC Waalwijk en FC Utrecht dinsdag naar Tilburg gekomen voor een afscheidswedstrijd tussen het huidige Willem II en 'Team Cornelisse'.
Profielfoto van
Geschreven door

Coach van 'Team Cornelisse' was Willem van Hanegem. Bij de spelers die voor hun oud-ploeggenoot naar Tilburg zijn gekomen, waren onder meer Danny Landzaat, Sander Boschker, Michael Mols, Nicky Hofs, Rick Hoogendorp en broer Yuri Cornelisse. Uiteindelijk won het vriendenteam van Tim Cornelisse met 7-2 van Willem II.

Wachten op privacy instellingen...

"Dit had ik niet verwacht", zei Cornelisse na afloop. "Dit doet me echt heel veel. Dit is sowieso een blijk van waardering, dat mensen komen. Ook mijn familie en vrienden zijn er. Ze hebben mij heel mijn carrière gesteund."
Van TOP tot Willem IITim Cornelisse begon in 1997 als prof-voetballer bij TOP Oss. Daarna speelde hij voor Anderlecht, RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht en FC Twente. De afgelopen twee seizoenen stond hij bij Willem II onder contract.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook zijn oud-trainer Willem van Hanegem was aanwezig. In 2008 stond Van Hanegem aan het roer bij FC Utrecht toen Cornelisse daar ook speelde. "Als trainer ben je blij met dat soort spelers. Hij scoort altijd een voldoende. Als je gaat zitten dan weet je dat hij zijn werk doet waar hij helemaal gek van is", aldus Van Hanegem over Cornelisse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.