Tornado blaast deel kippenschuur weg in Heusden [VIDEO]

ASTEN - Een tornado heeft dinsdagavond een gedeelte van een kippenschuur aan de Gevlochtsebaan in Heusden, gemeente Asten, weggeblazen. De kippenschuur is nog in gebruik. In de schuur zou veel asbest zitten. De nabije omgeving werd uit voorzorg afgesloten.
Rond halfacht kwamen in de omgeving van Asten veel meldingen binnen van noodweer. Zo werd ook de tornado in Liessel gespot. Het voorval trok veel bekijks.  

Video van tornado
Op een kort filmpje van de lokale omroep SIRIS is te zien hoe de tornado over de kippenschuur raast.


'Slurf tot aan de grond'
Volgens Reinier van den Berg van MeteoGroup, een erkend volger van tornado's, reikte de slurf van het weersverschijnsel in de buurt van de plaats Liessel tot aan de grond. De onweersbui die van Antwerpen langs Eindhoven trok, had volgens de weerman 'supercell eigenschappen', het zwaarste type onder de onweersbuien. Dat gaat vaak gepaard met zware windstoten, bliksem en zware neerslag.    
 

Weervrouw Margot Ribberink van MeteoGroup bevestigt woensdagochtend dat er in Heusden inderdaad sprake was van een tornado. "Mensen hebben de uitzakkende supercell, de wallcloud, en ook rotatie in de atmosfeer gefilmd", legt ze uit.