Sport maandag: Klaasen tweede tijdens Players Championship darts, brons voor Maikel van der Vleuten

TILBURG - Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor darter Jelle Klaasen, atlete Sifan Hassan, springruiter Maikel van der Vleuten en discuswerper Erik Cadée.
Wright stopt zegereeks Klaasen
Jelle Klaasen is zondag tweede geworden tijdens het Players Championship darts in het Engelse Barnsley. De Bredanaar verloor in de finale van de excentrieke Peter Wright. Klaasen ging met 6-1 onderuit. Op weg naar de finale rekende Klaasen op knappe wijze af met onder andere Tilburger Benito van de Pas (6-5), Adrian Lewis (6-4), Mervyn King (6-4) en Simon Whitlock (6-1).

FBK Games teleurstellend voor Cadée
Erik Cadée heeft zich zondag niet kunnen mengen in de strijd om de medailles tijdens de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo. De Bossche discuswerper kreeg drie afgekeurde pogingen op zijn naam. "Een grote teleurstelling", blikt de atleet van het Vughtse Prins Hendrik terug. "Nu heb ik twee weken de tijd om de timing en explosiviteit weer in orde te krijgen. Daarna wil ik vlammen tijdens het NK voor teams in Vught."

Brons Van der Vleuten
Springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren heeft zondag brons veroverd tijdens de wedstrijd om de Grote Prijs van Rome. De Zweed Henrik von Eckermann won de wedstrijd, die werd beslist op tijdstraffen. Van der Vleuten - die reed op Arera - moest ook landgenoot Jeroen Dubbeldam boven zich dulden.

Hassan loopt Van Langen uit boeken
Sifan Hassan heeft zondag tijdens de Fanny Blankers Koen Games een Nederlands record gelopen op de 1000 meter. De atlete van het Eindhovense PSV won in een tijd van twee minuten en 34,68 seconden. Ze schreef daarmee het oude record van Ellen van Langen uit 1993 uit de boeken. Van Langen liep de afstand toen in een tijd van twee minuten en 35,21 seconden.