Kampioensfeest SPM Shoeters uitgesteld: Bossche basketballers verliezen vierde duel van Donar

26 mei 2015 om 23:22 • Aangepast 21 november 2020 om 18:12
De basketballers van SPM Shoeters hebben dinsdagavond in Groningen nog niet de landstitel kunnen veroveren. Tegen Donar werd het in de vierde wedstrijd in de play-offs om het kampioenschap 67-62. Donderdag kunnen de Shoeters in eigen huis alsnog de titel pakken.

Gesteund door een 3-0 voorsprong en een stijf uitverkochte Martiniplaza begonnen de Bosschenaren de wedstrijd vol vertrouwen, maar het mocht uiteindelijk niet baten.
Kansen over en weerDe SPM Shoeters barstten dinsdagavond van het vertrouwen en kwamen snel op voorsprong. Toch was de stand na het eerste kwart 20-15 voor Donar. Er werd fel verdedigd op Arvin Slagter die al tweemaal hard op grond viel. Dankzij een paar prachtige acties van Chris Denson en Arvin Slagter kwamen de Shoeters weer op 22-24 voorsprong.
De bezoekers profiteerden in Groningen van veel en slordig balverlies van Donar en gingen aan de leiding na kwart twee: 26-29. Donar draaide in het derde kwart de score om en ging met 42-39 aan de leiding. De Bosschenaren kwamen niet tot driepunters en miste veel vrije worpen.

Donar sloeg in het vierde kwart een klein gaatje: 52-49 en Martiniplaza ontplofte. Maar De Shoeters maakten er met twee vlugge scores er 52-53 van. Uiteindelijk werd er toch met 67-62 verloren.