Video

Guido Weijers kijkt uit naar laatste show: 'Even geen druk en deadlines'

28 mei 2015 om 17:02 • Aangepast 21 november 2020 om 18:09
nl
'Het mooiste beroep ter wereld', zo noemt Guido Weijers zijn theaterwerk. Maar toch speelt de Bredase cabaretier donderdagavond zijn voorlopig laatste show. In Bloemendaal sluit hij zijn tour af en daarna gaat hij het een jaar lang wat rustiger aan doen.
Profielfoto van
Geschreven door

"Ik kijk er enorm naar uit om me een jaar lang op andere dingen te focussen. Ik kan nu zonder druk en deadlines aan de slag met eigen projecten", zo laat de grappenmaker aan Omroep Brabant weten. "Theater maken is het leukste wat er is, maar het is ook wel even lekker om me niet te hoeven houden aan planningen."
'Reden voor een feestje'De show van donderdagavond zal niet anders zijn dan zijn eerdere voorstellingen. "Dat stuk zit gewoon goed in elkaar. Daar wil ik niks aan gaan veranderen met sentimentele stukken of zo. Maar na afloop heffen we wel het glas en gaan we het wel vieren." Dat doet hij met zoals hij het noemt 'een Brabantse delegatie'. "Mijn beste vrienden en familie zitten in het publiek, dus achteraf hebben we alle reden voor een feestje."
Weijers kijkt wel erg uit naar zijn laatste show. "De zon schijnt hier en ik speel vanavond in de open lucht dus dat wordt een leuk feestje. Deze zaal moet vanavond keihard lachen! En als ik vanavond naar huis rijd, besef ik me waarschijnlijk pas dat ik vakantie heb. Dan zal ik me pas gaan afvragen wat ik morgen moet gaan doen."

Wachten op privacy instellingen...

Over wat hij dan gaat doen is hij heel duidelijk. "Voorlopig gaat mijn aandacht uit naar het Comedy Weekend in het Chassé Theater in Breda. "Het is superleuk om te bedenken wat we daar allemaal kunnen doen. Zelf sta ik dan ook op de planken. Dat worden echt een stel doldwaze dagen", vertelt hij vol zelfvertrouwen. De kaarten voor dat weekend waren binnen tien minuten uitverkocht. Weijers laat weten dat er nog 100 extra kaarten beschikbaar zijn gesteld.
'Geen trucje herhalen'Verder wil de cabaretier zich gaan toeleggen op schrijven en fotografie. "Maar daar zit dus helemaal geen druk op. Het is gewoon fijn om mijn creativiteit straks voor andere doeleinden te gebruiken. Ik zou het vervelend vinden als ik in het theater een soort trucje zou gaan herhalen. Daarom is het fijn om er een jaartje tussenuit te gaan."
En de fans hoeven echt niet bang te zijn. "In 2016/2017 ben ik gewoon weer terug!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.