Vijf apps om het festivalseizoen te overleven: nooit meer verdwaald of natgeregend

EINDHOVEN - Het festivalseizoen is voor sommige Brabanders al van start gegaan, andere festivalgangers beginnen nu pas met het treffen van voorbereidingen. Op onder meer Intents Festival, Best Kept Secret en Festival Mundial wil je immers niet voor verrassingen komen te staan. Deze vijf apps helpen je overleven op het festival- en kampeerterrein.

My Festival App
Blijven zitten met nutteloze festivalmunten is verleden tijd dankzij de My Festival-app. De app maakt munten en contant geld overbodig en laat je met je telefoon betalen. Na betaling ontvang je een unieke code en staat de barman op je te wachten met jouw doorgegeven bestelling. Dus ook de wachttijden bij de bar zijn verleden tijd.

De app is voor het eerst kleinschalig gelanceerd op het VIP-gedeelte van het 7th Sunday Festival in Erp. Mogelijk maken ook andere Brabantse festivals binnenkort gebruik van de app.

Vind mijn tent
iPhone
Gezien de overdaad aan tenten op een kampeerterrein kun je tijdens een festival wel eens vergeten waar je je thuiskamp hebt opgezet. Ook daarin kan alcohol een vervelende rol spelen. De ‘Vind mijn tent’-app voor iPhone schiet te hulp en laat je de locatie van je tent opslaan. Vervolgens wijst de app je via GPS de weg als je die kwijt bent. Het kan verkeren.

Shazam
iPhone/Android
Ken je dat, dat de dj een heerlijk plaatje draait maar dat je geen flauw benul hebt hoe het nummer heet? Shazam biedt in feesttenten op het festivalterrein de oplossing: zet de app aan en houd je telefoon dichtbij de speaker, na eventjes wachten schotelt Shazam je het nummer voor dat je op dat moment aan het luisteren bent.

Bovendien slaat de app alle zoekresultaten op, dus hoe dronken je ook bent, je hoeft nooit bang te zijn dat je het gevonden liedje weer vergeet. Eén (groot) nadeel: Shazam werkt niet tijdens live-optredens. Het liedje in je telefoon neuriën werkt evenmin, al staan pogingen daartoe natuurlijk wel garant voor leedvermaak ten koste van je imago. Ook leuk.

Buienradar
iPhone/Android
Wees de meute voor en lach natte festivalgangers uit: met het welbekende Buienradar weet je altijd of én wanneer het gaat regenen. De app pusht in het geval van een naderende bui een melding naar je telefoon. Zo hoef je nooit door een regenbui verrast te worden, mits je afdoende mobiel bereik hebt op het drukke festivalterrein, uiteraard.


Battery Doctor
iPhone/Android
Wie vaker naar een festival gaat, weet dat de batterijduur van je telefoon uiteindelijk een obstakel gaat vormen. Zeker als je weinig zin hebt om bij een oplaadpaal te staan of geen beschikking hebt over een tweede accu of mobiele batterij, zit je aan het einde van een festival vaak met een lege telefoon.

Battery Doctor (of een van de vele soortgelijke gratis apps) geeft je beter inzicht in het batterijverbruik en laat je apps die op de achtergrond draaien (en batterijduur slurpen) gemakkelijk uitschakelen. Dat scheelt merkbaar in de batterijduur van je telefoon, zeker als je gebruikmaakt van de inbegrepen ‘zuinige modus’, waarmee je je batterij nog meer ontziet.

Waar kan je al deze apps gebruiken? Maak eens een keuze uit de Brabantse pareltjes dit festivalseizoen.
Meer over dit onderwerp:
festivals festivalseizoen apps my festival app
Deel dit artikel: