Leven van meisje gered: VVD-raadslid Nathalie Pullens trekt haar voor aankomende trein weg in Vught

29 mei 2015 om 17:30 • Aangepast 21 november 2020 om 18:09
nl
VVD-raadslid Nathalie Pullens uit Vught heeft donderdagmiddag een meisje voor een aanstormende trein van het spoor getrokken. Het meisje was van plan om een einde aan haar leven te maken. Pullens stond in haar auto voor de gesloten overweg te wachten en bedacht zich geen moment.
Profielfoto van
Geschreven door

Pullens: “Het meisje stapte van haar fiets, ging onder spoorbomen door en liep richting de trein. Ik zag wat ze van plan was en ben gelijk er achteraan gelopen. Ik riep naar haar, waardoor ze even omkeek. Daardoor kon ik haar wegtrekken. Ik had geen seconde later moeten zijn. Ik kreeg gelijk hulp van andere automobilisten bij het vasthouden van het meisje.”[tweet:body:https://twitter.com/rvdmtv/status/604254747613380608] Vervolgens werd de politie gebeld die meteen professionele hulp inschakelde. Pullens had nog contact met de familie van het meisje. “Het gaat gelukkig goed met het meisje. Ik heb volgende week een afspraak om haar te ontmoeten.”
Burgemeester Roderick van de Mortel zette vrijdagmiddag Nathalie Pullen in de bloemen. Voor haar ‘daadkrachtig optreden’, twitterde hij. Pullens blijft bescheiden: “Ik vond dat ik gelijk iets moest doen. Wat ik heb gedaan, had ieder ander ook gedaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.