'Mooiste feestje van het jaar': Festival van het Levenslied viert 25ste verjaardag

TILBURG - Het Festival van het Levenslied is jarig. Komend weekend op 6 en 7 juni is de 25ste editie. In die jaren is het uitgegroeid tot één van de drukste evenementen van Tilburg, met elk jaar honderdduizend bezoekers. Presentator Clemens van Bracht: "Het is het mooiste feestje van het jaar!"
"Hier gaat het gebeuren", vertelt Clemens enthousiast. Hij staat op een nog lege plek in centrum van Tilburg. "Ik sta hier komend weekend weer met trots op het podium, het is het mooiste feestje van het jaar. Fantastisch!"

In de afgelopen jaren is het festival steeds groter geworden. En ook het publiek werd steeds diverser. Clemens: "Dokteren, notarissen, advocaten, iedereen ging van het levenslied houden. Je ziet nu alle lagen van de bevolking terug in het publiek. Het is écht genieten."

Brabanders houden van pilsje
Zanger René Schuurmans is enthousiast over het festival. "Brabanders houden wel van een feestje, ze lusten graag een pilsje", vertelt hij. "In Tilburg heb je toch een andere sfeer dan in andere grote steden."

Corry Konings heeft er ook zin in. "Waarom ze mij vragen?", lacht ze. "Geen idee. Als het om het levenslied gaat, kun je niet om mij heen."