Goedemorgen Brabant! Het nieuws voor je in een kort en bondig overzicht

EINDHOVEN - Goedemorgen Brabant! Het nieuws in onze provincie vatten we weer voor je samen in dit bericht. Als je dit leest, ben je weer helemaal bij.
Chaos op de A16 door gekantelde vrachtwagen Moerdijkbrug
De VerkeersInformatiedDienst (VID) adviseert automobilisten de Moerdijkbrug woensdagochtend tot ongeveer tien uur zoveel mogelijk te mijden. Een vrachtwagen met ijzer is rond vier uur woensdagochtend op de A16 bij de brug gekanteld. De vrachtwagen blokkeert de weg. Ter hoogte van de Moerdijkbrug wordt al het verkeer over de vluchtstrook geleid.

Jessica Wilford (32) omgekomen bij helikoptercrash Nepal
Zeker vier mensen, onder wie de 32-jarige vrouw Jessica Wilford uit Eindhoven, zijn dinsdag om het leven gekomen door een helikoptercrash in Nepal. Dat meldden de Nepalese autoriteiten. Het ging om een helikopter die een vlucht maakte met hulpverleners en hulpgoederen voor slachtoffers van de aardbeving.


Faber past voor baan bij promovendus Roda JC
Ernest Faber heeft een aanbieding van Roda JC uit Kerkrade afgeslagen. Dat meldt 1Limburg woensdag. De assistent-trainer van PSV was de belangrijkste kandidaat voor de kersverse Eredivisieclub uit Limburg.

Goed nieuws: er worden meer huizen verkocht
De huizenmarkt in onze provincie trekt aan. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS ziet dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 4200 huizen zijn verkocht. Dat is bijna 600 meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar.

Grote oplichtingszaak in Moergestel: voor 245.000 euro bonbons
Het van oplichting verdachte echtpaar uit Moergestel dat dinsdagochtend is aangehouden door de politie heeft in het verleden al een flink spoor van opgelichte bedrijven achter zich gelaten. De 43-jarige man moest op 23 april vorig jaar voor de rechtbank in Breda verschijnen omdat hij bedrijven voor bijna twee miljoen zou hebben opgelicht in de periode 2007 tot en met 2011.