'Waarom ben ik als kind niet doorgebroken?' Huub Hangop als cabaretier op weg naar Carré

BREDA - 'Wat ben je lelijk van dichtbij', 'Hobbelpaard' of het 'Vrachtwagenchauffeurslied'. Vrijwel iedereen kent wel een nummer van Huub Hangop. En de creativiteit van Huub alias Ruud van den Berg kent geen grenzen. Binnenkort komt de rasartiest ook nog eens met een eigen onemanshow. Dit keer niet als Huub maar gewoon als Ruud.
Het aanstormend theatertalent heeft zijn eerste try-out van 'Niet goed, geld terug' inmiddels achter de rug. Van den Berg is tevreden. "Ik voel dat ik dit kan, maar er moet nog wel hier en daar wat aan gebeuren. Gelukkig reageerde het publiek goed. Bij vlagen lagen ze zelfs in een deuk."

Bijrol voor Huub
In de show vertelt Ruud van den Berg over zijn leven, soms kwetsbaar maar regelmatig ook hilarisch. Zijn alter ego Huub Hangop zit subtiel in de voorstelling verweven als hij aan het publiek uitlegt wat het geheim is van een ultieme carnavalskraker.  

Fans van Huub Hangop hoeven zich geen zorgen maken dat Huub zijn bekende muts aan de wilgen hangt. "Huub blijft gewoon bestaan. Ik wil er gewoon eens iets anders bij doen zonder de muts en gekke pakken", aldus de cabaretier.

Carré lonkt
Ruud van den Berg heeft nog geen datum gepland voor de eerste echte uitvoering: "Ik wil het rustig opbouwen. Eerst cafeetjes, kleine zalen en dan later misschien ooit Carré."