Goedemorgen Brabant! De interessante nieuwtjes op deze zonnige vrijdag

EINDHOVEN - Goedemorgen Brabant. Het wordt een stralende en warme dag. Die moet je natuurlijk rustig beginnen, door het laatste Brabantse nieuws op je gemak tot je te nemen.
33 graden in Brabant?
Je hoeft er niet voor naar Zuid-Europa en je hoeft ook al niet te twijfelen of je een korte broek aan kunt: het wordt tropisch warm vandaag. Met name in Brabant, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 33 graden. Eindhoven belooft daarmee de warmste plaats van Nederland te worden.

Ravage na grote brand in Helmond
Een geraamte, dat is alles wat er nog over is van het bedrijf Xycarb Ceramics in Helmond. Donderdag brandde het pand aan de Zuiddijk helemaal uit. Eén persoon raakte daarbij gewond. Het nablussen duurde tot diep in de avond. Vrijdag komt de technische recherche voor een onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Groots afscheid voor overleden zanger Albert West
De overleden zanger Albert West uit Rosmalen krijgt volgende week vrijdag een groots afscheid in de Sint-Jan in Den Bosch. Dat meldt zijn management aan De Telegraaf. West overleed donderdag aan de verwondingen die hij opliep bij een fietsongeluk.


Konijn met kooi achtergelaten langs de snelweg
Een konijntje is met kooi en al achtergelaten langs de A67 tussen Geldrop en Heeze. Een medewerker van Staatsbosbeheer zag het kooitje donderdagmorgen staan. Het konijntje zat ervoor. Na enige moeite kon het diertje worden gevangen.


Grote zorgen om vermiste Eindhovenaren Ferry Berendsen en Peter Box
Ferry Berendsen en Peter Box uit Eindhoven zijn sinds woensdagavond spoorloos. De twee gingen samen een paar dagen op vakantie in Spanje, maar sinds woensdagmiddag is er niets meer van ze vernomen. Woensdag zouden ze nog in het Franse Toulouse zijn geweest.