'Inspectie van Remondis Argentia Moerdijk volgens regels'

MOERDIJK - De inspectiedienst heeft Remondis Argentia conform de afspraken gecontroleerd. Ook traden handhavers meteen op bij onregelmatigheden. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld van Instrastructuur en Milieu in een Kamerbrief.
Tijdens het vragenuur op 19 mei in de Tweede Kamer was haar gevraagd naar de inspecties bij het recyclingbedrijf, waar 12 mei een brand woedde.

Gevaar op explosie
Naar aanleiding van de inspecties zijn in februari en maart twee situaties stilgelegd in verband met ernstig gevaar op explosie.

Op de Jupiterweg werd de stillegging na het nemen van maatregelen opgeheven. De chemische ontzilvering die op de Middenweg - de locatie van de brand - stil was gezet was ook op het moment van de brand nog steeds buiten werking.

Verschillende onderzoeken
"Regelmatige inspecties dragen bij aan het naleven van de regels door het bedrijf, maar kunnen helaas ongevallen niet uitsluiten", schrijft Mansveld in de Kamerbrief [PDF].

Er lopen nog verschillende onderzoeken naar de oorzaak van de brand, van de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.