Acht kadavers van koeien gevonden in grond van boer in Neerkant

9 juni 2015 om 12:32
nl
Bij een boerderij aan de Koeweideweg in Neerkant hebben de politie en NVWA maandag acht koeienkadavers gevonden. Het gaat om vijf volwassen koeien, twee jonge dieren en één kalf. De dode dieren lagen begraven in de grond. De politie kwam ze op het spoor na een tip van een getuige.
Geschreven door

De getuige tipte dat iets begraven lag in de grond. Bij het doorzoeken van de grond door de politie en NVWA werden acht koeienlijken gevonden.
Missende koeienEr liep al langer een onderzoek naar boer Hendrik Groenen. Er waren problemen met de identificatie van de koeien. Zo misten koeien en misten bepaalde dieren in de administratie.
Volgens de boer zijn de dieren vier tot vijf jaar geleden door hem begraven.
Complicaties bij bevallingDe volwassen dieren liepen complicaties op bij de bevalling, toen ze een spier in de achterpoot verrekten. Dit kan gebeuren als een koe zonder toezicht bevalt en verkeerd gaat liggen in een spagaat. Daarna konden de dieren niet meer goed staan, waardoor er niets anders op zat de koeien af te maken.
Goede vlees bewaard"Nadat ze waren geslacht, had ik ze aan de weg moeten leggen zodat de kadavers konden worden opgehaald", zegt Groenen dinsdag tegen Omroep Brabant. "Dit heb ik echter niet gedaan. Ik heb het goede vlees er voor mezelf vanaf gehaald. De resten heb ik vervolgens begraven."
De boer heeft inmiddels spijt van zijn actie. "Het is stom dat ik dit destijds zo heb gedaan."
De dierenlijken worden geruimd en tegen de boer wordt een proces-verbaal opgemaakt. Er zijn geen dieren in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.