Voetballer wordt basketballer wordt voetballer: de wonderlijke carrière van Kadeem Pantophlet

TIEL - Kadeem Pantophlet is pas 24 jaar oud, maar heeft inmiddels een heel sportleven achter de rug. De nieuwe aanwinst van FC Den Bosch ging op zijn zestiende basketballen omdat het niet opschoot met zijn voetbalcarrière. Al snel bleek dat Pantophlet aanleg had. Hij werd met EiffelTowers U20 Nederlands kampioen en pakte met Oranje in 2009 de Europese titel.

Het duurde dan ook niet lang voordat Pantophlet overzees ging basketballen. Hij werd gescout door het collegeteam van Duquesne University in Pittsburg. "Mooier kon op dat moment niet", zeg de bijna twee meter lange spits van FC Den Bosch.

Trainerswissel
Het eerste seizoen was even wennen voor Pantophlet. "Het was ander basketbal, fysieker en meer één-tegen-één. Daar moest ik aan wennen", is zijn simpele conclusie. Maar die kans kreeg hij niet.

De trainer die Pantophlet naar Amerika haalde, werd namelijk in het tweede seizoen ontslagen. Zijn opvolger zag het niet zitten met Pantophlet. "Hij wilde zijn eigen spelers hebben en ik hoorde daar niet bij. Dus ik moest een keuze maken. Of ergens anders gaan basketballen of weer gaan voetballen."

Brabant United
Pantophlet koos voor het laatste. Hij mocht gelukkig op de Duquesne University zijn voetbalcarrière een vervolg geven. Twee seizoenen lang was hij de spits van het Duquesne soccerteam. Totdat hij begin dit jaar op proef ging bij Brabant United, de gezamenlijk jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk.

Het duurde niet lang voordat hij zich in de kijker had gespeeld bij FC Den Bosch. "Ik heb paar keer meegetraind en mocht half uur meespelen tegen PEC Zwolle." En dat was blijkbaar genoeg voor FC Den Bosch om de twee meter lange spits een contract aan te bieden.

Deel dit artikel: