Uitvaart Albert West vrijdag live te volgen op Omroep Brabant internet

EINDHOVEN - De uitvaart van Albert West wordt vrijdag live uitgezonden door Omroep Brabant. De uitzending start om halfelf en is te volgen via internet. De zanger uit Rosmalen krijgt vrijdag een groots afscheid in Den Bosch.
De mis in de Sint-Jan zal sober en ingetogen zijn. Tijdens de dienst worden alleen kerkelijke liederen gezongen. Bij het verlaten van de kerk zal de zanger buiten echter op een bijzondere manier worden geëerd met een menselijke erehaag op de Parade in Den Bosch.

Tijdens het opstellen van de rouwstoet zullen de vijf grootste hits van Albert West te horen zijn. Onder meer ook ‘Sha la la, I need you’, het nummer dat hij zong met de Shuffles.

'Sympathieke vent'
Als één ding duidelijk is geworden sinds het overlijden van de zanger op 4 juni, dan is het dat hij niet alleen zal worden herinnerd vanwege zijn hits, maar nog veel meer om wie hij was. Een 'sympathieke vent', zo laten velen weten in het condoleanceregister op de website van het management van de zanger.

Albert West was de afgelopen jaren vaak te gast bij Omroep Brabant. Dit weekend zenden we de mooiste fragmenten daarvan uit in het programma ‘Herinneringen aan Albert West’. Met ook reacties en herinneringen van collega’s uit het vak zoals Corry Konings, Anita Meyer en Pierre Kartner.