Toptransfer Memphis Depay naar Manchester United afgerond: 'Droom komt uit'

EINDHOVEN - Manchester United heeft de toptransfer van Memphis Depay afgerond. De 21-jarige aanvaller van PSV verbindt zich voor vier jaar aan de club van manager Louis van Gaal, met een optie op nog een seizoen.

De Engelse topploeg handelde vrijdag de laatste formaliteiten af. PSV ontvangt naar verluidt een bedrag voor Depay dat inclusief bonussen kan oplopen tot ruim 30 miljoen euro.


Bij het tekenen van het contract was er ook nog een aardig presentje van de club voor de aanvaller. Van sponsor Chevrolet kreeg Depay een nieuwe auto om elke dag mee naar de training te rijden.


'Een droom die uitkomt'
De vleugelspits leidde de Eindhovense ploeg dit jaar met 22 doelpunten naar de eerste landstitel in zeven jaar. Depay werd tevens topscorer van de eredivisie.

"Dit is een droom die uitkomt", zei Depay op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ga spelen voor de grootste club ter wereld en kreeg de kans om te werken met Louis van Gaal, die in mijn ogen de beste manager van de wereld is.''

In Riga met Oranje
Depay begint vrijdagavond in Riga tegen Letland aan zijn zeventiende interland voor het Nederlands elftal. De aanvaller uit Moordrecht, die door PSV al op jonge leeftijd werd weggeplukt bij Sparta Rotterdam, maakte vorig jaar op het WK in Brazilië grote indruk.

"Hij is een jonge en veelzijdige speler, die op diverse posities uit de voeten kan'', zei Van Gaal. "Het zal een tijdje duren voordat Memphis gewend is aan het ritme in de Premier League, maar ik twijfel er niet aan dat hij de potentie heeft om een grote speler te worden voor deze club. Hij is bij de goede club gekomen om zich verder te ontwikkelen."

PSG was ook kandidaat
Manchester United bereikte begin mei een akkoord met PSV over een transfersom voor Depay. De club van Van Gaal troefde Paris Saint-Germain af in de strijd om de linksbuiten, die op 18 mei de medische keuring doorstond.
Meer over dit onderwerp:
memphis depay manchester united psv voetbal
Deel dit artikel: