Zonnige Topshelf Open trekt wéér meer bezoekers

ROSMALEN - Twee jongens van een jaar of twaalf spelen een potje beachtennis, een groepje jonge vrouwen snuffelt tussen de kraampjes met zonnebrillen en tenniskleding en drie mannelijke bezoekers drinken een flink glas bier: Topshelf Open is méér dan alleen toptennis.
Of we het nu warmte of hitte moeten noemen, feit is dat de zon een aardig steentje heeft bij gedragen aan de toch al hoge bezoekersaantallen van Topshelf Open.

Van hun stokje
Zouden de ballenjongens en -meisjes eerder deze week nog van hun stokje zijn gegaan vanwege de hitte, op de slotdag van Topshelf Open renden ze weer lachend over het terrein in Rosmalen. "We hebben een heel leuke week gehad!"

In totaal namen maar liefst 57.000 mensen een kijkje langs de Rosmalense tennisbanen, dat is zeker 2000 meer dan andere jaren.

Verrassing
Eén van die bezoekers: "Ik vind het echt helemaal te gek. Ik was er nog nooit eerder geweest, dus voor mij was het best een verrassing om te zien hoe het er hier aan toe gaat. En mijn favoriet bij de dames, Camila Giorgi, heeft in elk geval gewonnen!"

Tussen de beide finales door lopen we ook voormalig toptennisser Martin Verkerk tegen het lijf. Verkerk: "Het is altijd leuk hier, ik heb hier ook gespeeld natuurlijk. Als ik tijd heb kom ik altijd de finale kijken."

Winnaars
Die finale werd bij de mannen gewonnen door de Fransman Nicolas Mahut. Hij versloeg de Belg David Goffin in twee sets: 7-6, 6-1. Bij de dames boekte de Italiaanse Camila Giorgi haar eerste WTP-zege. Zij klopte de Zwiterse Belinda Bencic, eveneens in twee sets: 7-5, 6-3.
Meer over dit onderwerp:
topshelf open tennis rosmalen sfeer