Jacques Vriens schrijft verhaal achter nieuwe attractie Efteling: Baron 1898

KAATSHEUVEL - De Bossche schrijver Jacques Vriens schreef een verhaal dat gebaseerd is op de nieuwste Efteling attractie: Baron 1898. Het verhaal komt in september als boek uit en wordt uitgegeven door uitgeverij Unieboek/Het Spectrum.

Het verhaal gaat over avonturier Gustave, zo is te lezen in de beschrijving:  

"Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak.

Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?"

Jacques Vriens
Jacques Vriens is een bekende schrijver die in de afgelopen 38 jaar ruim 3,8 miljoen boeken verkocht. Een van zijn bekendere boeken is het met succes verfilmde verhaal 'Achtste-groepers huilen niet', een waargebeurd verhaal over het dappere meisje Akkie dat gek is van voetbal en mee wil doen aan de finale van het schooltoernooi, maar ernstig ziek wordt.

Meer over dit onderwerp:
jacques vriens baron 1898 efteling boeken verhaal
Deel dit artikel: